Krokante Kip Wraps

Ingedienten

-)  Wortelen
-) 1 fles passata di pomodori (puur zonder toevoegingen)
-) 2 fijngesneden sharlotten
-) 1 blaadje laurier
-) 125 gram honing
-) 1 takje dragon
-) 1 dl tomatensap
-) 1 theelepel mosterdpoeder
-) 1 punt paprika
-) 1 teentje knoflook
-) ½ Spaanse peper
-) 1 stengel bleekselderij (in stukjes gesneden)
-) Zout (naar smaak)
-) Vers gemalen peper (naar smaak)
-) Kruidnagel
-) 400 gram kipfilet
-) 1 ui
-) 1 rode paprika
-) 30 gram bloem
-) Snufje cayennepeper
-) 75-100 gram conrflakes (suikervrij)
-) 1 theelepel provinciaalse kruien
-) 300 gram bospeen
-) Krop ijsbergsla
-) 1 paprika
-) Tortillawraps

 

Zoals je ziet is het een behoorlijke lijst geworden met ingredienten. Maar dan heb je ook een lekker suikervrij hoofdgerecht

Het gerecht bestaat uit 3 onderdelen die uiteindelijk het hoofdmenu word. Deze onderdelen zijn

-) Kip Krokant stukjes
-) Tomaten ketchup
-)  Wraps met groente

Als eerste beginnen we met het voor verwarmen van de oven op 200 graden. Zet daarna 3 borden klaar 1 met bloem 1 met het losgeklopte ei met wat cayennepeper en een met  cornflakes met provinciaalse kruiden. Mix de kruiden en de cornflakes door elkaar. Zorg er voor dat de cornflakes in kleine stukjes zijn zodat ze makkelijk aan de kip vast blijven zitten.

Mochten er dikke stukken kip in zitten snij hem dan horizontaal door de helft dat het mooiere stukken word (ivm gaarheid) Bestrooi de kip met een beetje peper en zout (naar eigen wens) en haal ze dan eerst door de bloem heen. Zorg er voor dat alle kanten van de kip goed in de bloem zitten.  Haal daarna de kip door het ei en als laatste door de cornflakes zodat alle kanten goed bedekt zijn.

Leg de kip krokant filets op een bakplaat met bakpapier en zet ze voor ongeveer 20-25 min in de oven. Controleer regelmatig de kip draai ze af en toe even om.

Snij de punt paprika en de sharlotjes fijn. Haal de zaatjes uit de spaanse peper voeg dit samen in een grote pan. Voeg daaraan toe de honing, dragon, tomatensap, mosterdpoeder, bleekselderij en de fles passata di pomodori  en eventueel wat peper en zout  (na eigen smaak) toe en het laurier blaadje en zet het pan op het vuur en laat het voor 20 min pruttelen.  Verwijder daarna het laurierblaadje en duw het geheel nu door een fijnmazige zeef, gebruik hiervoor een pollepel daarna goed laten afkoelen of je haalt alles door een blender.

Snij de wortelen in reepjes kook deze even. Na een paar 4 min koken voeg je reepjes paprika en ui toe en kook deze ook nog even mee. Snij de ijsberg sla in mooie stukjes. Giet de wortelen, paprika en ui af. Verwarm de wraps in een pan of oven en leg deze op een bord.  Besmeer de wraps met de afgekoelde tomaten ketchup  leg daar op de sla wortelen paprika en ui en dan  de krokante kip uit de oven in reepjes gesneden. Rol de wraps op en je hebt een heerlijk gerecht

IMG_1021 IMG_1023 IMG_1024 IMG_1025