Ik heb een update geschreven voor de Microsoft Intune Device Registration script die er gebruikt kan worden om devices in intune te registeren, en gebruikt kan worden voor diagnostics van intune devices. En zoals je kan zien is dit een grotere update 🙂 
 
Waarom deze update, er waren een paar dingen die mij zelf stoorde en er zaten enkele kleine bugs in die ik weg wilde hebben. 
 • Ik kwam in de praktijk tegen dat bepaalde devices niet in intune geregistreerd konden worden omdat er een fout in de OS installatie stond. Dit wordt automatisch gefixed door het script 
 • Ook was het zo dat niet iedereen dezelfde versie van het script gebruikte. (dit was logisch omdat het script op een usb stick gezet werd en niet werd ge-update ). Dit heb ik opgelost door het script zo te maken dat hij altijd de laatste versie van de configuratie online ophaalt  voordat het script gebruikt kan worden 🙂
 • Wat ik hierin ook gebouwd heb is dat het script afhankelijke of dat in de config file staat automatisch de device registratie doet zonder extra authenticatie (verder op in de mail hier uitleg over) 
 • Bij het afsluiten van het script wordt nu ook automatisch de bestanden die nodig waren om het script uit te voeren verwijderd. Dit zodat er niets achterblijft wat niet nodig is voor 
New features:
 • Layout 
 • Export hash to CSV for manual install
 • Get grouptag list from SCALEIT
 • Check Network connectivity
 • Get device information
 • Intune Diagnostics 
 • Device Registration Online met wait to assign 
 • Status 
 • Save Group Tag
Bugfix:
 • Script layout 
 • Device Registration automation
 • Logging
 
 
 
New features:
 • Layout 
  • Zoals je kan zien is het scherm met de opties die je kan kiezen helemaal vernieuwd. Dit is gedaan omdat er nieuwe functionaliteit bij is gekomen. Een van de belangrijkste in deze nieuwe layout is Connected to the internet als deze groen is dan heb je toegang tot het internet bij Rood (Not connected to the internet) dan moet daar nog wat aan gedaan worden
 • Get Device Information
  • Als eerste zie je een overzicht van het device en informatie over het device. 
 • Export hash to CSV for manual install
  • Een vraag die ik wel een paar keer gehoord hebt van hey we kunnen hem niet importeren kunnen jullie helpen heb ik proberen op te lossen met deze functionaliteit. mocht het automatische script niet werken dan kan je een export naar CSV file maken die handmatig ingeleen kan worden. deze optie zat er niet in en heb ik toegevoegd
 • Get grouptag list from SCALEIT
  • In de praktijk kwam naarvoren dat niet iedereen de laatste versie van het script bij zich had waardoor men enkele klant namen en daarmee de afkortingen niet up to date hadden. Hier was wel om heen te werken maar  dat was nog handmatig en fout gevoelig. Dit script haalt bij het starten de laatste versie van de IntuneCompany.xml file op waar de laatste klant gegevens in staan.  
  • Het is nu zelfs zo bij klanten waarbij er achter de bedrijfsnaam tekens staan dan betekend dat zelfs dat de device registratie zonder authenticatie plaats hoeft te vinden. dit betekend dat het script zelf de registratie doet. Bij klant namen zonder daar zal je tijdens de registratie de vraag krijgen om in te loggen 
 • Check Network connectivity
  • Check Networkconnectivity is een functie die ik heb toegevoegd zodat er een controle gedaan kan worden of het device wel toegang heeft tot alle sites voor de device registration. deze functie is toegevoegd omdat in de praktijk ik al tegen kwam dat het device niet bij alle sites kon waar hij bij moest komen
 • Device Registration Online met wait to assign 
  • De device registration online hierin heb ik de wait toegevoegd voor assign. Dit houd in dat het script de controle check doet of het devices ook aan de deployment profile is gekoppeld en pas daarna een herstart uitvoert. dit doe ik omdat je hiermee voorkomt dat men een x aantal keer het device moet herstarten voordat men verder kan omdat de assignment niet altijd even snel verloopt 
 • Status 
  • Het status scherm geeft de acties weer die zijn uitgevoerd
 • Save Group Tag
  • Deze functie is nieuw maar een hele belangrijke, door dat de informatie van de klantgegevens live opgehaald worden kan je in de dropdown menu de klant selecteren. na de selectie van de klant moet je op save grouptag klikken zodat de grouptag id mee word gegeven in de registratie. vergeet je dit dan wordt het device wel geregistreerd maar zonder klant grouptag. geen probleem dit is handmatig aan te passen maar niet nodig als je op save drukt
 • Intune Diagnostics
  • Hier zit een groter script achter waarmee je tot nu toe bijne alle fouten die in een device registration zitten gefixed kan worden.
 
   • 1 Install & Run Eviroment Modules
    • Veel verschillende scripts hebben bepaalde modules nodig om dit te fixen is er een default script die alle modules installerd
   • 2 Runin Intune Extention Diagnostics
    • Dit script zorgt er voor dat de Intune Management log wordt uitgelezen en ingezien zodat eventuele foutmeldingen inzichtelijk zijn met de rede(foutcode) daarvoor
   • 3 Run Intune Diagnostics GUI Enrolled Device  (Dit kan alleen gebruikt worden door een Global of Intune Administrator)
   • 4 Reset Windows Updates Settings
    • Reset Windows Update settings naar factory default
   • 5 Change Format of diagnostic file to readable
    • Intune Diagnostic zip file extacting tot een leesbare folder
   • 6 Microsoft Network Connection test
    • Test of alle netwerk verbindingen tussen device en Azure en Intune werken
   • 7 Force Windows Updates
    • Starting Windows Updates and Drivers manual
   • 8 Windows Disk Cleanup
    • Om schijfruimte op te ruimen van een device
   • 9 Microsoft Printer Collect
    • Dit onderdeel exporteert de printer failures met logging zodat o.a. Universal Print installation getroubleshoot kan worden
 
Bugfix:
 • Script layout 
  • in het scriptlayout zaten enkele type fouten en verwijzingen die niet netjes waren gekoppeld dit is gefixed
 • Device Registration automation
  • Device automation script is aangepast zodat hij altijd de laatste versie controleerd en installeerd. vanaf de juiste locatie.
 • Logging
  • extra logging in het script is toegevoegd 
 
Updates:
 • Komende updates van de diagnostic tool en het script worden automatisch doordat het script de laatste versie download die klaar staat beschikbaar gesteld voor iedereen
 • Mochten er bugs zijn laat het weten dan fix ik dat