Afgelopen zaterdag mocht Waterwijk F14 aan treden in hun laatste wedstrijd van het voorjaarskampioenschap. met 2 punten voorsprong op de nummer 2 en nog 1 wedstrijd te spelen was het er op of er onder in deze wedstrijd. Bij winst was Waterwijk kampioen bij verlies NVC en mocht het gelijkspel worden dan moest Waterwijk wachten tot de volgende week waar NVC nog een wedstrijd moest inhalen.

Het zou dus een spannende wedstrijd worden, en alle spelertjes waren zich er van bewust dat ze kampioen konden worden en die spanning was van de gezichten te lezen. Voor de wedstrijd in de kleedkamer een gesprek met de trainer. Die ondanks de uitslag van deze wedstrijd trots op ze is, Ze hebben het hele seizoen hard getraind goed gewerkt, mooie wedstrijden gespeeld maar vooral bovenal veel plezier gehad. En dat was ook het doel van deze wedstrijd wat er ook gebeurt plezier hebben.

Een wedstrijd die voor beide teams vol stond van spanning, Onder de geweldige leiding van Harvey MacIntosh die speciaal voor deze wedstrijd naar Waterwijk was gekomen om de F14 te fluiten, begon de wedstrijd met een grote kans voor NVC na een mooi afstand schot die net buiten het bereik van de keeper van Waterwijk was kwam de bal op de paal. Geluk voor Waterwijk maar ze waren meteen gewaarschuwd voor de spitsen van NVC zoals we wisten uit de eerdere wedstrijd konden goed van afstand schieten. Niet veel later was het toch raak voor NVC een mooi afstand schot onhoudbaar voor de keeper was het 0-1 voor NVC. Waterwijk liet het er niet bij zitten en herstelde zich goed na een mooie aanval werd het 1-1, en niet veel later uit een indraaiende hoekschop werd het zelfs 2-1. Dat was ook meteen de rust stand. een mooi vooruitzicht voor de tweede helft.

Na de rust was NVC die het voordeel had van de wind die recht over het veld stond en daar maakte ze goed gebruik van en ze kwamen ook snel op 2-2.  en niet heel veel later zelfs op 2-3 de teleurstelling was te lezen van de spelers van Waterwijk. Maar ze gaven niet op ze zette door en na een mooie aanval en afstand schot stond Waterwijk vlak voor het einde van de wedstrijd op 3-3 en 2 minuten voor tijd werd het zelfs 4-3, een mooie aanval afstand schot die de keeper van NVC niet onder controle kon krijgen en een aanvaller die doorliep kwam een wel verdiende voorsprong weer op het scoringsbord. Na een laatste kans van NVC die nog op de lat kwam van het doel van Waterwijk floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een onverwachte maar zeer verdiende overwinnen en feest was het op het veld voor zowel de ouders, trainers als zeker de spelers.