Afgelopen zondag ben samen met een aantal andere op pad geweest met Marcel van Balkom ( http://www.natuurfoto.biz/ ) in de Biesbosch. De dag begon om 8 uur eigenlijk te laat want een mooi moment om dit te doen is om 7 uur eigenlijk zelfs om 6 uur moet je daar zijn. Maar goed dat weet ik ook dat dat erg vroeg is. We begonnen met een kleine uitleg en daarna een kleine oefening om je Diafragma en Sluitertijd en ISO instellingen onder de knie te krijgen en dat met een paar simpele opdrachten.
Daarna zijn we met Marcel door de Biesbosch gaan lopen en heeft hij ons enkele mooie plekken laten zien waar we mooie foto’s kan maken en met een aantal trucjes door het gebruik te maken van bepaalde filters een hele andere effect te krijgen in een foto’s. We hadden geluk dat er een aantal ganzen en zwanen in het water waren die regelmatig voorbij kwamen vliegen. Zeker met een mooie tele lens kon ik daar ene aantal hele mooie foto’s mee maken. Na een tijdje rond het water geweest te zijn en Marcel een paar dingen heeft laten zien gingen we meer het bosch gedeeldte van de Biesbosch in om daar een paar andere mooie dingen te zien van de mooie natuur daar. We krijgen daar ook de opdracht om van een bomen partij een schimmige foto te maken en dit terwijl het licht was en de zon volop scheen. Ik moet zeggen dat dat aardig gelukt is.

Het was een mooie geslaagde dag met toch wel weer een aantal leerpunten in hoe je een bepaalde foto beter kan maken en uit eindelijk mooier word.