Afgelopen zondag ben ik met mijn neef, vriend en onze zonen naar het DTM geweest op Zandvoort.

De DTM races op Zandvoort iets waar ik regelmatig als het kan met mijn neef naar toe ga behoorde dit jaar ook weer tot de mogelijkheden.  Zoals elk jaar nemen wij plaats op de duinen voor de pitstraat met uitzicht op de pits / start en Tarzanbocht. Een plaats waar vaak een hoop spectakel te zien is.

De voorspellingen voor deze zondag waren niet al te best. Goed voorbereid gingen we op pad met paraplu en regenjassen bij ons. Maar zoals zo vaak in Zandvoort (in de tijd dat wij er zijn) was er van regen geen spraken. Het eenige moment dat we wat druppels voelde was rond een uurtje of 4 tijdens de Super Car Challange. Maar daar is het gelukkig ook bij gebleven. Wel een heel groot voordeel was dat het niet zo heet was. Dat hebben we in eerdere jaren wel vaak mee gemaakt.

Het programma zag er als volgt uit.

 • Porsche Super Cup
 • DTM warm-up
 • Formule 3
 • DTM kwalificatie
 • DTM Race 2
 • Supper Cup Challange

Dit jaar is Audi het sterkste DTM team dat er is maar gezien de zaterdag wedstrijd kwam Audi er niet aan te pas. BMW was in de eerste race oppermachtig. En zo ook de race op zondag. Van start tot finish was BMW te sterk voor Audi en Mercedes. De eerste 5 plekken werden daarom dan ook ingenomen door BMW. Een knappe prestatie

Tops en flops

Flops:

 • Weinig spectakel in de tarzanbocht
 • Middag pauze programma viel zwaar tegen deden ze jaren er voor beter

Tops:

 • Mooie DTM race met oppermachtige BMW
 • Mooie Formule 3 race
 • Mooie Porsche Super Cup Race
 • Het weer.

Hieronder zijn de foto’s te zien die ik gemaakt heb die zondag