Gisteren was het was het heerlijk weer. In tegenstelling tot wat de weersvoorspelling waren. Volgens de voorspellingen zou het bewolkt zijn en regenen. Maar in tegenstelling was het heerlijk weer mooi zonnetje en belangrijk natuurlijk droog.

klijk hier voor een sfeer impressie 

Het is een mooi natuur gebied.  met een mooie uit uitkijkpunt waar je een mooi overzicht hebt op de vogel in dat gebied. Leuk om met kinderen te doen door de afwisseling van Paarden, Koeien en Vogels maar ook bomen bossen en klim mogelijkheden daarnaast nog de oude fabriek die er staat. Maar ook de wandelroutes zijn niet lang waardoor het goed te belopen is voor hun.

 

Informatie over de blauwe kamer:

Natuurgebeid de Blauwe Kamer

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. De zomerdijk is in 1992 afgegraven, zodat het gebied regelmatig overstroomt. De natuur in de Blauwe Kamer is dankzij de overstromingen voortdurend in beweging en ontwikkeling.

De dynamiek van de rivier zorgt voor hoogteverschillen en trekt bijzondere planten en dieren aan. Bloemrijke graslanden geven de Blauwe Kamer kleur. Op diverse plaatsen groeit wilgenbos en zijn moerassen ontstaan. In het gebied komen ruim 200 vogelsoorten en 300 plantensoorten voor. Ook de bever voelt zich thuis in de Blauwe Kamer.

Voor meer informatie