De eerste foto opdracht die ik voor mij zelf doe heeft als onderwerp  TIJD  tja wat kan je daar allemaal mee.  Eigenlijk kan je er een hele hoop mee, tijd is overal om je heen en een klok en horloge is overal snel te vinden. Maar daar zit het hem meteen in dat vind ik niet leuk te voorspelbaar. En er zit ook geen tot weinig creativiteit in.  Je krijgt zo veel van het zelfde soort foto’s. Dus daar had ik niet zo veel zin in maar ja wat dan. Na een tijdje zoeken op het internet naar inspiratie kwam ik een DiY tegen om zelf  een apparaatje te maken dat redelijk gecontroleerd druppels in een bak met later laat vallen. Ik vind dat soort foto’s altijd ontzettend mooi en wil dat altijd wel eens zelf doen.

Nu denk je van ja leuk Vincent maar wat heeft dat nu met tijd te maken. Nou eigenlijk best veel. Los van dat het tijd kost om zo iets te maken heeft het vooral te maken met op het juiste moment de foto te maken. timing dat is vooral belangrijk om hier van mooie foto’s te maken.

De druppelaar:

Voor de druppelaar heb je niet zo heel veel nodig

  • Een leeg flesje drinken
  • Wat ijzerdraad
  • Een latje of takje
  • Stukje electra kabel
  • Schroef en een moertje
  • Ophang beugeltje gordijn
  • Kom / schaal om het water op te vangen

Haal de groene/ blauwe / bruine kabel uit de electra kabel en
Maak een klein gaatje in de dop van de fles zodat je net de electra kabel er doorheen past.
Maak de andere kabel vast aan het latje met ijzerdraad.
Plaats boven in  de gordijnbeugel met schroefje zodat je zelf kan bepalen hoe snel de druppels vallen
Vul het flesje met water en zet de kom onder het flesje.

IMG_8221 (Medium) 

Camera:

Zet je camera op een statief en zet er een lens op met een lage (diafragma) F waarde en een snelle sluitertijd. Gebruik een speedlite flitser met softbox. Daarnaast kun je gebruik maken van een lamp met verschillende kleuren om zo een andere foto te krijgen.

Ik maak in dit geval gebruik van mijn Canon 600D met een Tamron F/2.8 90mm  lens een Speedlite EX580II

De foto’s 

Ik moet zeggen dat ik de foto’s er prachtig uit vind zien voor de eerste keer.  Ik ben er best te vrede over. Al was het niet makkelijk om de foto’s te maken en een hele hoop uit de serie is mislukt omdat je hem goed scherp moet hebben en op het juiste moment moet afdrukken. Maar goed wel een leuke creatieve manier van fotograferen

[print_gllr id=621]