Nu ik een paar weken bezig ben met de studie kwam ik er achter dat ik nog wat kleine dingen nodig had om het hardware gedeelte van mijn lab uit te breiden.

Inmiddels ziet mijn lab er zo uit

UN-LAB-RT-01 2621 Router
UN-LAB-RT-02 2621XM Router
UN-LAB-RT-03 1811 V5 Router
UN-LAB-ASA-01 ASA 5505 unlim Firewall
UN-LAB-PIX-01 PIX 501 10u Firewall
UN-LAB-PIX-02 PIX 501 10u Firewall
UN-LAB-PIX-03 PIX 501 10u Firewall
UN-LAB-SW-01 2950XL Switch
UN-LAB-SW-02 2950XL Switch
UN-LAB-SW-03 3524 PWR XL Switch
UN-LAB-SW-04 3550 PWR XL Switch

Al deze hardware (nog even zonder de Cisco ASA) heb ik geplaatst in een tafel van Ikea. De LACK. Het voordeel van deze tafel is dat hij precies 19 inch is waardoor je perfect je rack mounted hardware hier in op kan hangen.

Hieronder staat een foto van het lab

UN-LAB

Voor de duidelijkheid welke kabel welke functie heb maak ik gebruik van een aantal verschillende kleuren kabels

Rood WAN kabels worden verbonden met UN-LAB-PIX-01
Groen LAN kabels worden verbonden tussen Routers en switchen
Geel Desktop NIC 2
Rood-Grijs Desktop NIC 3
Roze Cross-over
Zwart Speciale functies
Blaauw Overig
Grijs Outside verbinding met Internet

Wat je niet op de foto ziet is de Desktop Server die er achter staat. Ik heb achter de switchen een HP Desktop met 8 seriele poorten. Dit zodat ik de meeste hardware meteen via Serieel kan benaderen. De eenige apparaten die dat niet kunnen zijn de Cisco Pixen. Deze desktop heeft 3 netwerk kaarten onboard. 1 voor de LAN verbinding met mijn eigen netwerk en 2 voor verbinding met mijn LAB. Dit om zo op verschillend manieren de verbindingen tussen routers switchen en vlans te testen.

Nu weet ik ook dat dit allemaal kan met virtuele software maar ik persoonlijk vind ik het fijner om te werken met echte hardware.

Op mijn wensen lijstje staan nog de volgende hardware.

Cisco 3550 switch
Cisco 1841 V05 router