De eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2015-2016 stond afgelopen zaterdag op het programma, een wedstijd in Spakenburg voor de plaatselijke sv tegen de andere bekende blauwe club GVVV. Zoals gewoonlijk ruim op tijd van huis gegaan en daar nog even gekeken naar de wedstrijd die daarvoor op het veld plaats vond tussen de B1 van Spakenburg tegen Hoogland B1. Een wedstrijd vol van strijd. En ook een vreemde situatie waar de SR een (vanuit mijn positie) een correcte beslissing nam door een doelpunt toe te kennen aan Hoogland. Maar hij ging daar in discussie met de staf / spelers etc. Niet doen dat soort dingen maakt het er niet makkelijker voor je zelf voor en oa daardoor liep de wedstrijd ook behoorlijk uit. Dit hoorde ik al toen ik in de wedstrijdsecretariaat zat. Om iets over 2 kwam de scheidsrechter voor de rust de wedstrijdsecretariaat binnen. Een snel rekensommetje betekende dat dat de wedstrijd nooit op tijd kon gaan beginnen 15 min pauze 40 min voor de tweede helft. De wedstrijd zou pas om 3 uur klaar zijn terwijl mijn wedstrijd om 3 uur zou beginnen. Meteen in overleg met de begeleiders van beide elftallen overlegd dat we de wedstrijd pas laten beginnen om tien voor half 4 zodat beide elftallen nog een goede warming-up op het veld konden doen. Beide teams waren het daarmee eens. Tijdens de warming-up kwam er een partij regen over ons heen het mooie nieuwe kunstgrasveld was meteen gesproeid. Na de warming-up en het wel bekende praatje met de assistenten gingen we het veld op voor de aanvang van deze wedstrijd.

De eerste helft was een wedstrijd waar niet veel gebeurde een stabiel spelende Spakenburg en een fysiek sterkere GVVV. Met wat kleine overtredingen maar ook veel voordeel situaties kwam in de 40e minuut GVVV toch terecht op een voorsprong. In de tweede helft een anders opgestelde Spakenburg die sterker uit de startblokken kwam dan de eerste helft. De eerste 20 minuten waren ze de betere elftal maar door een domme verdediging fout kwam GVVV op een 0-2 voorsprong en niet veel later volgde de 0-3 een verdiende overwinning voor GVVV. Een klein smetje op de wedstrijd was de gele kaart in de 89e minuut voor een speler van Spakenburg voor het op onbesuisde wijze onderuit halen van. Of was het op buitensporige wijze. Een verdediger die van zij/achter zijn tegenstander stevig/hard ten val brengt. Ik heb daar geel gegeven maar nog steeds denk ik dat ik daar rood had moeten geven. Niemand hoorde je over de gele kaart en het was ook het enige waar in de wedstrijd een kaart voor getrokken had moeten worden. Denk dat dat ook bij mij in mijn hoofd mee speelde op dat moment. Zoals we zo mooi noemen in de “Geest van de Wedstrijd”. Na afloop krijg ik van alle kanten complimenten voor mijn leiding tijdens deze wedstrijd.  Na afloop van de wedstrijd had ik wel weer last van mijn enkel. Vreemd niet eerder gehad na een wedstrijd. Toch de fysio daar eens na laten kijken.

Mijn leerpunten voor deze wedstrijd zijn

-) de gele kaart -) Conditie. Iets wat na anderhalf jaar blessure iets is wat niet vreemd is, Het gaat zeker de goede kant op ik kon de wedstrijd goed alles volgen. Ik kam alleen te weinig de hoeken van het veld in bleef te veel door de as komen.