Als it-er en niet gebruik maken van een Pi dat kan toch bijna niet meer dacht ik. Het word eens tijd voor het werken met een Raspberry Pi. Maar ja wat ga je er mee doen en waar wil je hem voor gaan gebruiken. Dat is een punt waar ik heel lang over na heb lopen denken en heel lang geen bestemming wist voor de Pi. Tot vanmiddag. Toen kwam ik op een idee. Ik heb nog een ip camera liggen en wat ik nu wil doen is de ip camera en een klein boxje ergens plaatsen zodat de camera aangestuurd word om time-lapse foto’s te maken en deze via een umts verbinding te versturen naar een bepaalde server.

Maar hoe gaat het er dan uit zien. Hier onder zie je een schematisch overzicht.

PJ-TL-PI-01

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb ik er allemaal voor nodig:

1 = Raspberry Pi 2B
2 = UMTS Dongle voor de internet verbinding
3 = USB HDD van 1 TB die heb ik namelijk nog liggen
4 = USB Powerd switch 10/100 gigabit vind ik namelijk wat overdreven (en ik wil de kosten zo laag mogelijk houden)
5 = PoE Adapter voor de camera
6 = Een stekkerblok om de PoE adapter en de Pi te voeden
7 = En natuurlijk de IP camera.