Nu we vaker in de natuur aan het wandelen zijn kom ik er steeds meer achter dat mijn huidige rugtas  (samsonite safaga black) voor mijn foto spullen niet zo handig is voor het wandelen in de natuur. Om korte stukjes te lopen en niet al je lenzen mee te hebben dan is die tas die ik nu heb voldoende.

xl-20091129-140116-d885fc7a32ca9246c182c57360

Dus nu is de grote zoek tocht begonnen naar een nieuwe tas waar ik al mijn foto spullen in kan stoppen en makkelijk mee kan nemen als wij in de natuur gaan wandelen. Ik ben behoorlijk kritisch op dit soort dingen en het moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voor dat ik zo iets ga bestellen/kopen. In de rugzak moet minimaal mijn body met daaraan de Sigma 50-500 lens in passen. Daarnaast wil ik mijn andere lenzen en mijn flitser en toebehoren er ook in kwijt kunnen zodat mocht ik ergens komen waar ik de ruimte heb om mooie foto’s kan maken, niet in de positie komen dat ik de juiste lens niet bij mij heb omdat deze niet in mijn tas paste.

Ik ben dus ben ik opzoek gegaan naar een rugzak die goed is om buiten in de natuur rond te lopen en waar ik al mijn spullen in kan stoppen en mee kan nemen.

Mijn keuze is voor nu gevallen op de Lowepro Flipsite 400 AW Black. Deze rugzak bied de mogelijkheden die ik zoek.

 

Bron: www.cameratools.nl

De Loweprotassen zijn gemaakt door fotografen voor fotografen. Ieder uitgebracht model wordt eerst als testmodel met professionele fotografen meegegeven. Daarom zijn tassen van Lowepro zeer professioneel en van zeer hoge kwaliteit. Er wordt rekening gehouden met de wensen van fotografen wat in de tassen terug te vinden is in de vele handige features.

Flipside 400 AW is een high-performance camerarugzak, ontworpen met een grote capaciteit, premium veiligheid, extra bescherming tegen de elementen en ten alle tijde comfort/draaggemak.

Het unieke “back-entry” compartiment biedt een gemakkelijke en snelle toegang tot uw apparatuur tijdens het uitpakken (terwijl u het harness van de grond houdt en zo schoon houdt), maar ook veiligheid tijdens het lopen/reizen. Verstelbare indelers zorgen ervoor dat u de tas grotendeels zelf kunt indelen in het hoofd-compartiment.

 

Kenmerken:

–          Zachte mesh draagriem, rugleuning en gestroomlijnde banden voor extra comfort en het niet-absorberen van vocht

–          Opbergbaar statief-houder om een tripod of monopod mee te nemen aan de backpack

–          Ingebouwde geheugenkaart-vakjes aan het binnenpaneel; voorkant-paneels en vakjes om extra spulletjes in op te slaan

–          Hypalon SlipLock bevestigings-openingen voor SlipLock-producten

–          Ingebouwde All-Weather Cover

–          Stille ritssluitingen

–          Perfect voor de reizende fotograaf of hobbyist, welke waardevolle apparatuur veilig opgeborgen wil hebben, maar toch snel moet kunnen benaderen op elk moment van de dag.

 

Capaciteit :

1 Pro DSLR met 300mm f/2.8 lens bevestigd plus 4-6 extra lenzen of flitsers, flitser, kabels, geheugen kaartjes, handleidingen en andere digitale accessoires.

Binnenmaat :

27 W X 15 D X 42.5 H cm

Buitenmaat :

30.3 W X 25.3 D X 46 H cm

Materiaal :

– 600D Polyester