Afgelopen vrijdag avond heb ik hem dan kunnen ophalen bij van Mossel in Oisterwijk. Netjes afgeleverd op Continental winterbanden. Een duidelijke uitleg gekregen van de verkoper over de instellingen en werking van de Discovery Pro. En dan naar huis een stukje van 111km. In het donker en in de regen maar dan heb je wel meteen een gevoel van de auto bij slecht weer J.  Het eerste wat ik uit gezet heb is die irritante stem van de navigatie systeem. “ga over 200 meter links af” Ik heb daar zo’n hekel aan ook bij TomTom of andere merken dus binnen 100m van de garage vandaan heb ik gezocht waar je dat kon aanpassen en uitgezet.

Waar ik wel mee op moet letten zijn de verkeersdrempels in de woonwijken. Omdat de bluemotion een sport onderstel heeft is hij verlaagd. En dat merk je bij sommige drempels wel. Hier moet ik rekening mee gaan houden ik was dat namelijk helemaal niet gewend

Nu zitten er inmiddels de eerste 800km op en het is een geweldige keuzen. En ik moet zeggen het blijft een geweldige auto heerlijke wegligging. van het weekeind naar Pieterburen geweest bij familie op bezoek (niet de zeehondjes J ) en dan over de kleine landweggetjes in Groningen lekker sturen.

Audio:

Ik las op het forum van auto week dat men het geluid van de Discovery Pro nog al tegen vond vallen. Ik moet zelf zeggen dat ik dat niet vind ik vind het geluid goed mooie klanten en helder geluid.

Stuurbediening:

De stuurbediening is geweldig alles zit onder de knoppen die op je stuur zitten en zijn allemaal makkelijk aan te raken en je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk 2 knoppen tegelijk aanraakt. Het zit logisch in elkaar

Voice aansturing:

Voicecontrol is even wennen maar ik vind hem (een paar keer gebruikt) wel goed werken hij doet wat je er van verwacht en mochten er meerdere namen zijn zoals bij het bellen of meerdere nummers dan geeft hij dit keurig aan en bied hij je opties. Met deze functie hoef je je handen helemaal niet meer van het stuur af te halen.

Navigatie systeem:

Het navigatie systeem heb ik zaterdag meteen geupdate naar de nieuwste versie deze kwam op donderdag uit en vrijdag werd mijn auto geleverd. Geen probleem. De update duurde wel iets meer dan 2 uur voor de volledige 17GB maar als je dan ff een rondje gaat rijden en bij familie je auto gaat tonen is dat geen probleem.

De werking vind ik goed hij pakt snel op als je een andere route neemt dat hij aan geeft. Wat ik ook wel mooi vind als je tank bijna leeg is geeft hij netjes aan welk tankstation in de buurt is van je voorkeur. En begeleid je daar naar toe. (klein minpuntje is dat hij daarna de vorige route niet terug op pakt. Deze moet je opnieuw instellen)

Cruisecontrol:

De cruisecontrole is netjes in elkaar gezet versnellen per km of per 10km en dan voel je hem heel rustig oplopen. Bij het verlagen van de snelheid per km of per 10km voel je hem niet echt afremmen wat bij de Renault wel was dan merkte je meteen dat hij in hield. Bij de golf doet hij dat veel geleidelijker.

Schakel indicator:

In je instrumenten paneel heb je een mooie schakel indicator. Deze wil dat je snel doorschakeld naar een hogere versnelling en qua zuinigheid komt dat zeker te goede alleen de motor bromt nogal als hij 70 in zijn 6 rijd en dat is wat de schakelindicator wel aangeeft. 80 in zijn 6 is geen probleem.

Verbruik:

Over het verbruik kan ik nog niet veel zeggen. Als eerste probeer je de auto en weg ligging uit en het ik ben een benzine auto gewend en dan is het even wennen. Wat mij wel opgevallen is dat de brandstof meter al zegt bij 40l dat je moet tanken.