Het verslag van de scheidsrechter

Vandaag stond een wedstrijd in de onderste regieone van de reserve hoofdklasse op het programma tussen HSV de Zuidvogels tegen ZOB. Beide elftallen hebben 7 punten en staan onder aan. De eerste helft ging van start met een redelijk opgaande wedstrijd 2 domme overtredingen van de aanvaller van ZOB leverde de eerste gele kaart van de wedstrijd op in de eerste helft. Hij liep tot 2 keer toe door op zijn tegenstander dom. Zuidvogels kwam met geluk op 1-0 door een slecht weg gewerkte bal tegen de rug van de lange spits van Zuidvogels die zo het doel in belanden. Daarna ging de wedstrijd weer op en neer kansen aan beide kanten en matig voetbal. De laatste man van Zuidvogels trok nog aan de rem bij een mooie aanval van ZOB waar hij geluk had dat zijn team genoot vlak naast hem stond anders was het Rood nu kwam hij er vanaf met een gele kaart. Niet veel later kwam ZOB op gelijke hoogte na een mooie aanval over links en stond het weer gelijk.

De tweede gele kaart voor ZOB was een hele domme ik floot voor een overtreding en de verdediger van ZOB die de bal in zijn voeten kreeg schoot van zijn eigen helft in de handen van de keeper van ZOB tja een 2a-tje. Zuidvogels was de iets betere ploeg in de 1e helft en kwam op 2-1 na een mooie aanval. De ASR van ZOB stond met zijn vlag om hoog maar werd door mij niet gehonoreerd. De speler die de bal aan nam kwam van achter een verdediger op het moment van spelen. Een andere aanvaller stond wel buitenspel maar die deed niet mee aan het spel. De ASR was het hier duidelijk niet mee eens en ik heb hem er nog eens op gewezen wat we afgesproken hadden dat mocht ik het anders zien dat we dan de vlag om laag zouden doen en door zoude voetballen. Ik wist toen al meteen ik moet deze ASR strakker gaan controleren ‘\

In de tweede helft gaat ZOB aanvallen en ontstonden grote gaten in de verdediging en druk zetten. De wedstrijd wordt wat steviger en er worden meer overtredingen gemaakt. Maar ik kan het hoofdzakelijk met vermaningen af niet te min dat wel een speler van Zuidvogels en gele kaart krijgt voor een onbesuisde sliding. Hij raakte niemand maar met een gestrekt been inkomen zonde want op die locatie op het veld was het niet nodig. De wedstrijd ging op en neer en ik merkte dat ik daar wat te kort in kwam toch nog niet helemaal hersteld van mijn hamstring blessure en niet helemaal je conditie in orde.

Dat weerhield mij niet om in de 74e minuut een directe rode kaart te geven voor een speler van Zuidvogels. Terwijl de bal al weg was en de speler van ZOB weg rent zie ik de speler van Zuidvogels de speler van ZOB een trap op de hakken geven. Vanaf mijn waarneming was dit een bewuste actie dus rood. Ik floot direct en de speler wist al meteen hoe laat het was en liep al naar de kant. Rood. Hij trapte dan niet hard maar hij deed het wel en raak.

De wedstrijd daarna verliep op en neer veel lange ballen van beide kanten en een ZOB die toch een gelijk spel er uit wilde halen. En deden er alles aan om dat puntje binnen te krijgen. In de 86e minuut ging een aanvaller van ZOB de 16meter in en liet zich heel graag en gemakkelijk over een been van een speler van Zuidvogels vallen. Te opzichtig geen overtreding en ik fluit er dus niet voor. Wel meteen een hoop commentaar. Lekker doorvoetballen wel bij het langs lopen hem hier nog op aangesproken dat hij zich rustig moest gaan gedragen. (misschien had ik hier wel geel moeten geven voor de schwalbe maar niet gedaan. Ik denk ook omdat Zuidvogels meteen de aanval in kon en een redelijk open veld voor zich had) Na 93 minuten was het einde wedstrijd ZOB had met 1-2 verloren van Zuidvogels en de SR had het gedaan in de ogen van 1 speler (de zelfde als de schwalbe) en vond het nog nodig na he fluitsignaal commentaar te geven op mijn leiding. Zo danig dat ik meten heel resoluut hem geel gaf voor dit incorrecte gedrag.

HSV de Zuidvogels 2 – ZOB 2   2-1
Gele kaarten 6 (3 ZOB 12/12/08 en 3 Zuidvogels (12/12/12)