Vandaag stond de wedstrijd tussen s.v. Huizen tegen Bennekom op het programma. Op het mooie kunstgrasveld van Huizen, bij droog weer werd er om half 3 afgetrapt voor een mooie pot voetbal. Deze wedstrijd stond onder leiding van dhr. B.H. Huizinga.

De wedstrijd zat vol met slecht voetbal van beide kanten

Vooral bij Huizen werden pasen aan de tegenstander verspeeld.  Bennekom dat vooral fysiek voetbal speelt en een huizen die niet zijn draai niet kon vinden in de eerste helft. Maar kwamen wel mooi op 0-1 in de 38e minuut na een mooi uitgespeelde kans.

De eerste helft had wel een aantal arbitrale fouten en dan niet van de goed fluitende scheidsrechter maar van zijn beide assistenten. Uit ballen die niet helemaal over de lijn waren. Ingooien die de verkeerde kant opgegeven werden en een paar keer buitenspel wat geen buiten spel was. Ik vond dat zeer jammer want de scheidsrechter word dan snel de boe man omdat hij de beslissingen van zijn collega overneemt.

Na rust kwam huizen zwak uit de kleed kamer en al snel na en mooi genomen vrije trap stond Bennekom op 0-2. Daarna leek het of Huizen wakker geworden was want al snel toonde het elftal wat veerkracht en begonnen ze met aanvallen en ondanks dat regelmatig een paas in de voeten kwam van de tegenstander kwam er steeds meer druk op de verdediging van Bennekom. De eerste gele kaart van de wedstrijd (en volgde nog 6) was voor Bennekom een veel belovende aanval van Huizen werd vlak voor de 16 meter lijn gestopt door de boomsterke verdediger van Bennekom. De vrije trap die daaruit voortkwam leverde voor Huizen niets op. Maar het was wel een teken dan Huizen doelpunten wilde maken. Even later gebeurde er een klein opstootje tussen een speler van Huizen en Bennekom dit werd snel door de scheidsrechter van dienst in de kiem gesmeerd en beide spelers kregen een gele prent te zien.

Na een terecht afgekeurde doelpunt van Huizen, doordat de aanvaller op het moment van koppen buitenspel stond. Kwam huizen in de 77e minuut op 1-2 en niet veel later volgde de 2-2. Huizen kon niet verder door drukken om de overwinning naar zich toe te trekken maar ook Bennekom kon geen vuist meer maken.

De 2-2 was naar mijn mening een terechte uitslag van deze zwakke pot voetbal van beide kanten.